ZomerOrkest Nederland 2012 zoekt een dirigent met het volgende profiel:

- moet afgestudeerd zijn voor zijn/haar Eerste Fase Hafa directie

- kan studerend Tweede Fase of afgestudeerd Tweede Fase HaFa directie zijn

- heeft zijn/haar diploma Eerste en/of Tweede Fase niet langer dan 5 jaar op moment van sollicitatie voor het ZomerOrkest Nederland

- moet bij het ZomerOrkest Nederland passen

Het ZomerOrkest Nederland, kortweg ZON, is een initiatief van Stichting ZomerOrkest Nederland; een stichting met als doel het bevorderen en ontwikkelen van de blaasmuziek in Neder¬land. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatorium-studenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Het ZON wil geen concurrent zijn van reguliere orkesten, maar de deelnemers en toehoorders stimuleren blaasmuziek in de plaatselijke orkesten te beoefenen. Daarom bestaat het orkest alleen tijdens het project en heeft het geen vaste samenstelling en medewerkers. Het project geniet hierdoor dan ook veel respect en medewerking van orkesten, dirigenten, muziekscholen, enzovoorts. Daarnaast biedt het aan jonge getalenteerde dirigenten de mogelijkheid een goed en enthousiast orkest te leiden. Voor alle deelnemers is het ZON dan ook een unieke kans om in korte tijd veel ervaring op te doen. Hiernaast is het natuurlijk ook een prachtige vakantiebesteding.

Het ZON speelt niet in de traditionele concertzalen, maar zoekt mensen tijdens de 12-dagen durende tournee op in winkelcentra, op terrasjes en op pleintjes. Slechts één concert is op een passende binnenlocatie: het galaconcert. Van dit concert wordt een professionele CD-opname gemaakt. Het repertoire is zeer divers: van Barok tot Rock en wordt mede bepaald door de dirigenten. Het ZomerOrkest selecteert twee dirigenten voor de tournee. Om enige continuering te behouden wordt een dirigent voor twee jaar aangesteld; elk jaar wisselt er dus één dirigent.

Voor meer informatie over de vacature, het sollicitatieformulier en algemene informatie over het ZON kun je terecht op de internetsite:

www.zomerorkest.nl

Interesse?

Ben je geïnteresseerd om de komende twee jaar dirigent te zijn van ZomerOrkest Nederland, meld je dan, door je CV en het sollicitatieformulier, schriftelijk of via de mail aan bij het onderstaand adres.

De uiterste inschrijvingsdatum is 1 januari 2012.

ZomerOrkest Nederland

t.a.v. Frank Adams

Schoonhovenhof 24

6843 GK Arnhem

Frank@zomerorkest.nl

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met Frank Adams, artistiek leider van het ZomerOrkest Nederland (tel. 013 5052950). Ook kun je mailen naar frank@zomerorkest.nl.